^Нагору
logo

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

6591328
Сьогодні
Вчора
Цього тижня
Попередній тиждень
За весь час
83766
8285
114186
153997
6591328

Ваш IP: 216.73.216.197
Сьогодні: 08-07-2026
Запрошуємо, Гість
Ім'я користувача: Пароль: Запам’ятати мене
Добро пожаловать на Kunena форум!

Расскажите нам, и нашим пользователям, кто вы, что вам нравится, и почему вы стали членом этого сайта.
Мы приветствуем всех новых участников и надеемся видеть Вас много!
  • Сторінка:
  • 1
  • 2

ТЕМА: Як краще готувати рибу на грилі?

Як краще готувати рибу на грилі? 1 рік 2 місяців тому #269821

• Maxim
  • Maxim аватар
  • Оффлайн
  • Живу я здесь
  • Дописи: 1391
  • Репутація: 0
Я тільки починаю освоювати гриль, і от натрапив на питання, яке трохи мене збило з пантелику: як взагалі правильно готувати рибу на грилі? Вона ж така ніжна і швидко розвалюється, особливо ті види, що не дуже жирні. Чи потрібно її якось спеціально маринувати, чи достатньо солі й перцю? І як довго смажити, щоб не пересушити? Дуже не хочу зіпсувати хороший шматок риби, тому шукаю поради не просто загальні, а такі, що реально працюють і перевірені людьми, які самі готують на грилі.
Адміністратор заборонив доступ на запис.

Як краще готувати рибу на грилі? 1 рік 2 місяців тому #269822

• Panteleev
  • Panteleev аватар
  • Оффлайн
  • Завсегдатай
  • Дописи: 251
Рибу на грилі дійсно треба готувати акуратно, бо вона не терпить зайвої термообробки. Передусім обирай рибу з щільною структурою – вона краще тримає форму на решітці. Не варто одразу класти її на вогонь: добре розігрій решітку, злегка змасти олією й саму рибу теж. Щоб уникнути прилипання, клади шкірою вниз і не чіпай кілька хвилин – хай утвориться скоринка. Приправи бажано додавати заздалегідь, а от маринад – короткотривалий, не більше ніж 20 хвилин. Готувати краще на середньому жарі.

Як краще готувати рибу на грилі? 1 рік 2 місяців тому #269823

• Maxim
  • Maxim аватар
  • Оффлайн
  • Живу я здесь
  • Дописи: 1391
А що скажеш про використання лимонного соку чи зелені? Я читав, що лимон додає аромату, але начебто він може й "зварити" рибу, якщо її довго маринувати. І ще – чи є сенс загортати рибу у фольгу? З одного боку, кажуть, так зберігається сік, а з іншого – тоді ж не буде тієї самої хрусткої скоринки. От думаю, як краще зробити, аби вийшло смачно і з ароматом диму. І чи варто чистити рибу повністю, чи можна смажити з головою та хвостом?

Як краще готувати рибу на грилі? 1 рік 2 місяців тому #269824

• NevilBraen
  • NevilBraen аватар
  • Оффлайн
  • Завсегдатай
  • Дописи: 237
Maxim пише:
А що скажеш про використання лимонного соку чи зелені? Я читав, що лимон додає аромату, але начебто він може й "зварити" рибу, якщо її довго маринувати. І ще – чи є сенс загортати рибу у фольгу? З одного боку, кажуть, так зберігається сік, а з іншого – тоді ж не буде тієї самої хрусткої скоринки. От думаю, як краще зробити, аби вийшло смачно і з ароматом диму. І чи варто чистити рибу повністю, чи можна смажити з головою та хвостом?
Мені подобається приготовлена риба на грилі в соєво-імбирному соусі Торчин https://torchyn.ua/richkova-forel-v-soievo-imbyrnomu-marynadi вона прекрасно поєднується зі смаком диму і підкреслює ніжність філе. Але головне – не перестаратись із маринуванням: соус тримай на рибі максимум 15–20 хвилин, тоді вона не втратить свою структуру.
Якщо хочеш скоринку – готуй без фольги, але обов’язково попередньо змасти як решітку, так і саму рибу. А от для дуже ніжної риби, як-от дорадо або форель, фольга – ідеальний варіант, особливо з зеленню всередині. Додай кріп, петрушку, скибку лимону – буде ароматно і соковито. Щодо голови – тут вже на смак: можна залишити для ефекту на тарілці або прибрати, головне – ретельно промити.

Як краще готувати рибу на грилі? 1 рік 2 місяців тому #269847

• OleOwk
  • OleOwk аватар
  • Оффлайн
  • Захожу иногда
  • Дописи: 61
Останнім часом усе частіше готую рибу на грилі газовому, і мушу сказати — це дуже зручно https://rozetka.com.ua/ua/mangaly-barbekyu-gril/c82696/21987=21368;22457=8348/ Температура контролюється легко, немає зайвого диму, як з вугілля, а результат стабільний. Особливо добре виходить лосось або дорадо: риба готується швидко, шкірка підрум’янюється, а середина залишається соковитою. До речі, для таких грилів зручно використовувати решітку-гриль для риби або навіть спеціальні кошики — тоді шматки не розвалюються. Ідеально під фільм або вечір на терасі!

Як краще готувати рибу на грилі? 11 місяців 2 тижнів тому #270559

• Саймон
  • Саймон аватар
  • Оффлайн
  • Живу я здесь
  • Дописи: 851
Я краще суші поїв - тільки в такому вигляді рибу я можу їсти. Більше того, навіть знаю де роблять найкращі Суші Київ, так що якщо хочеться риби – йду в ресторан суші і для мене цього більш ніж достатньо.
  • Сторінка:
  • 1
  • 2
Час відкриття сторінки: 0.146 секунд
Copyright © 2013. ЗДО №32 Рівне Rights Reserved.