Maxim пише:
А що скажеш про використання лимонного соку чи зелені? Я читав, що лимон додає аромату, але начебто він може й "зварити" рибу, якщо її довго маринувати. І ще – чи є сенс загортати рибу у фольгу? З одного боку, кажуть, так зберігається сік, а з іншого – тоді ж не буде тієї самої хрусткої скоринки. От думаю, як краще зробити, аби вийшло смачно і з ароматом диму. І чи варто чистити рибу повністю, чи можна смажити з головою та хвостом?
Мені подобається приготовлена риба на грилі в соєво-імбирному соусі Торчин
https://torchyn.ua/richkova-forel-v-soievo-imbyrnomu-marynadi вона прекрасно поєднується зі смаком диму і підкреслює ніжність філе. Але головне – не перестаратись із маринуванням: соус тримай на рибі максимум 15–20 хвилин, тоді вона не втратить свою структуру.
Якщо хочеш скоринку – готуй без фольги, але обов’язково попередньо змасти як решітку, так і саму рибу. А от для дуже ніжної риби, як-от дорадо або форель, фольга – ідеальний варіант, особливо з зеленню всередині. Додай кріп, петрушку, скибку лимону – буде ароматно і соковито. Щодо голови – тут вже на смак: можна залишити для ефекту на тарілці або прибрати, головне – ретельно промити.