^Нагору
logo

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

7287306
Сьогодні
Вчора
Цього тижня
Попередній тиждень
За весь час
4137
12361
25667
412757
7287306

Ваш IP: 216.73.216.57
Сьогодні: 25-08-2026
Запрошуємо, Гість
Ім'я користувача: Пароль: Запам’ятати мене
Это необязательный заголовок Форума раздела предложений.

ТЕМА: Нерухомість у Польщі та Познані

Нерухомість у Польщі та Познані 2 тижнів 19 годин тому #579300

• Maxim
  • Maxim аватар
  • Оффлайн
  • Живу я здесь
  • Дописи: 1443
  • Репутація: 0
Всім привіт! Замислююся над купівлею власної квартири в Європі для проживання та можливої здачі в оренду в майбутньому. Останнім часом активно моніторю ринок Польщі, і мою увагу привернула саме Познань. Місто здається дуже перспективним: великий студентський хаб, сильний бізнес-сектор, чудова логістика та комфортний ритм життя. Проте я зовсім не орієнтуюся в місцевих нюансах первинного та вторинного ринків. Підкажіть, які районні локації в Познані вважаються найбільш привабливими для інвестицій? Наскільки складно іноземцю оформити права власності на житло, які виникають супутні витрати на нотаріуса та податки, і чи є суттєва різниця між купівлею квартири (mieszkanie) та будинку з земельною ділянкою?
Адміністратор заборонив доступ на запис.

Нерухомість у Польщі та Познані 2 тижнів 19 годин тому #579301

• Петро111
  • Петро111 аватар
  • Оффлайн
  • Живу я здесь
  • Дописи: 760
  • Подяка отримана: 2
Познань справді є одним із найбільш стабільних та економічно привабливих міст Польщі завдяки низькому рівню безробіття та високому попиту на оренду з боку студентів і спеціалістів. Проте при виборі об'єкта варто враховувати декілька критичних моментів. По-перше, купівля квартири (локалю) зазвичай не потребує дозволу Міністерства внутрішніх справ Польщі, тоді як придбання будинку чи землі іноземцем із країн поза ЄС часто вимагає отримання спеціального дозволу, що може затягнутися на кілька місяців. По-друге, на вторинному ринку ви сплачуєте додатковий податок PCC у розмірі 2%, а на первинному ринку цей податок відсутній, але є витрати на оздоблення, адже житло зазвичай здається в стані "developer". Також слід ретельно перевіряти записи в księga wieczysta (земельно-гіпотечній книзі) на наявність боргів.

Нерухомість у Польщі та Познані 2 тижнів 19 годин тому #579302

• Maxim
  • Maxim аватар
  • Оффлайн
  • Живу я здесь
  • Дописи: 1443
Щиро дякую за такий ґрунтовний аналіз! Чесно кажучи, нюанс із дозволом від Міністерства внутрішніх справ для земельних ділянок та перевіркою księga wieczysta виявився для мене абсолютно новим. Це справді серйозний ризик, адже заморозити кошти на кілька місяців чекання дозволу або купити об'єкт із прихованими обтяженнями взагалі не входять у мої плани. Тепер розумію, що самостійно, без глибокого знання польського юридичного поля, шукати варіанти надто ризиковано. Хочеться перед ухваленням рішення вивчити всі можливі ризики та практичні кейси. Підкажіть, будь ласка, де можна почитати детальний і якісний огляд саме про нерухомість у Польщі та Познані, щоб отримати структуровану інформацію та зрозуміти алгоритм дій?

Нерухомість у Польщі та Познані 2 тижнів 18 годин тому #579303

• Петро111
  • Петро111 аватар
  • Оффлайн
  • Живу я здесь
  • Дописи: 760
  • Подяка отримана: 2
Ви абсолютно прагматично підходите до справи. Щоб не припуститися типових помилок і систематизувати всі знання, наполегливо рекомендую ознайомитися з профільним аналітичним матеріалом за цим посиланням: https://kiev.ks.ua/neruhomist-u-polshhi-ta-poznani-mozhlyvosti-ryzyky-ta-praktychni-porady/

Це чудовий комплексний гайд, де детально розібрано тему «Нерухомість у Польщі та Познані», охоплюючи всі ключові можливості, юридичні ризики та практичні поради для покупців. У статті детально описано реальний стан польського ринку, динаміку цін, а також специфіку Познані як локації для інвестицій. Окремо аналізуються юридичні аспекти підписання попередніх договорів (umowa przedwstępная), процедура перевірки прав власності, розраховуються додаткові витрати на нотаріальні послуги, збори та послуги присяжного перекладача. Крім того, там наведено чіткі рекомендації щодо того, як уникнути пасток під час розрахунків через банківські рахунки та як правильно обрати об'єкт з точки зору майбутньої ліквідності. Обов'язково прочитайте перед початком пошуку житла!
Час відкриття сторінки: 0.125 секунд
Copyright © 2013. ЗДО №32 Рівне Rights Reserved.