^Нагору
logo

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

7336314
Сьогодні
Вчора
Цього тижня
Попередній тиждень
За весь час
6836
11897
74675
461765
7336314

Ваш IP: 216.73.216.230
Сьогодні: 29-08-2026
Запрошуємо, Гість
Ім'я користувача: Пароль: Запам’ятати мене
Это необязательный заголовок Форума раздела предложений.

ТЕМА: Як підібрати ТЕН для дистилятора

Як підібрати ТЕН для дистилятора 3 місяців 1 тиждень тому #538848

• Igor
  • Igor аватар
  • Оффлайн
  • Давно я тут
  • Дописи: 97
  • Репутація: 0
Хочу модернізувати свій куб для дистиляції і врізати туди електронагрів замість використання газової плити. Об'єм куба 30 літрів. Не знаю, який ТЕН вибрати по потужності, щоб процес йшов нормально і не пригорало. Яку форму краще взяти? Чи потрібен обов'язково регулятор потужності для цього?
Адміністратор заборонив доступ на запис.

Як підібрати ТЕН для дистилятора 3 місяців 1 тиждень тому #538862

• Maxim
  • Maxim аватар
  • Оффлайн
  • Живу я здесь
  • Дописи: 1452
  • Репутація: 0
Для дистиляції на 30 літрів газова плита - це минуле століття, на електриці процес набагато стабільніший і безпечніший, немає відкритого вогню біля спиртових парів. По потужності ідеально брати ТЕН на 3 кВт - він дозволить швидко розігнати куб до кипіння. Але купувати треба обов'язково варіант з низькою питомою потужністю (так звані ТЕНі з низькою щільністю нагріву), щоб густа брага не пригорала до стінок трубки, інакше зіпсуєш весь смак продукту. Подивіться на сайті https://grepan.ua , у них є блоки ТЕНів з харчової нержавійки під клампове кріплення 2 або 1.5 дюйми, які розроблені саме для дистиляторів. Регулятор потужності потрібен обов'язково, бо після закипання потужність треба зменшувати приблизно до 1-1.2 кВт для якісного відбору.
Адміністратор заборонив доступ на запис.
Час відкриття сторінки: 0.112 секунд
Copyright © 2013. ЗДО №32 Рівне Rights Reserved.