^Нагору
logo

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

7337237
Сьогодні
Вчора
Цього тижня
Попередній тиждень
За весь час
7759
11897
75598
462688
7337237

Ваш IP: 216.73.216.230
Сьогодні: 29-08-2026
Запрошуємо, Гість
Ім'я користувача: Пароль: Запам’ятати мене
Это необязательный заголовок Форума раздела предложений.

ТЕМА: Як зміняться правила в'їзду в Європу з жовтня

Як зміняться правила в'їзду в Європу з жовтня 4 місяців 2 тижнів тому #494616

• Igor
  • Igor аватар
  • Оффлайн
  • Давно я тут
  • Дописи: 97
  • Репутація: 0
Привіт усім, чула новини, що з жовтня 2025 року вводять якусь нову систему контролю на кордоні з ЄС. Кажуть, що тепер не будуть ставити штампи в паспорт, а все буде якось цифровізовано. Хтось уже розбирався в деталях, як це реально працюватиме для нас, українців? Чи не виникне через це ще більших черг на пунктах пропуску, бо біометрію ж треба знімати? Підкажіть, до чого готуватися, бо планую поїздку восени і трохи переживаю.
Адміністратор заборонив доступ на запис.

Як зміняться правила в'їзду в Європу з жовтня 4 місяців 2 тижнів тому #494632

• Maxim
  • Maxim аватар
  • Оффлайн
  • Живу я здесь
  • Дописи: 1452
  • Репутація: 0
Насправді все не так страшно, просто замість звичних штампів тепер працюватиме система EES, яка фіксуватиме ваші дані автоматично. Коли вперше заїжджатимете після запуску, у вас візьмуть відбитки пальців і зроблять фото обличчя прямо на контролі. Це стосується всіх дорослих і дітей від 12 років, тому готуйтеся, що перша процедура може зайняти трохи більше часу. Головне, що тепер система чітко бачитиме ваші 90 днів перебування, тож порушити терміни непомітно не вийде. Якщо хочете розібратися детальніше і заздалегідь купити квитки, гляньте на Prosto Bus Plus, там зазвичай і розклад актуальний, і по новинах розписують. Зараз важливо чітко знати що потрібно для виїзду за кордон і мати при собі діючий біометричний паспорт, бо без нього цифрову реєстрацію пройти не вийде. Якщо раптом відмовитеся здавати відбитки, то в ЄС просто не пустять, такі вже правила. Але є і плюс - наступні рази все має проходити швидше через автоматичні термінали. Я вже собі навіть маршрут прикинула, щоб випробувати цю систему. Раджу закладати зайву годинку на кордон у перші місяці роботи системи, поки всі звикнуть. Та й перевізники теж будуть адаптуватися під ці нові процедури. Будьте уважні зі своїми документами і все буде ок.
Адміністратор заборонив доступ на запис.
Час відкриття сторінки: 0.106 секунд
Copyright © 2013. ЗДО №32 Рівне Rights Reserved.