^Нагору
logo

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

5771261
Сьогодні
Вчора
Цього тижня
Попередній тиждень
За весь час
907
1986
10043
34918
5771261

Ваш IP: 216.73.216.40
Сьогодні: 21-03-2026
Запрошуємо, Гість
Ім'я користувача: Пароль: Запам’ятати мене
Это необязательный заголовок Форума раздела предложений.

ТЕМА: Хтось знає для чого ставлять крашпеди на мотобайки

Хтось знає для чого ставлять крашпеди на мотобайки 3 тижнів 1 день тому #435490

• Panteleev
  • Panteleev аватар
  • Оффлайн
  • Завсегдатай
  • Дописи: 229
  • Репутація: 0
Хочу запитати у досвідчених — для чого взагалі на мотобайки ставлять крашпеди? Я бачив ці пластикові „пеги“ або слайдери на рамах, двигунах, інколи біля маятника, але не зовсім розумію їхню реальну користь в повсякденному використанні. Чи це лише для треків, чи має якийсь сенс навіть якщо я катаюся містом/на вихідні? І чи вони реально мінімізують пошкодження при падінні, бо чув різне — одні кажуть що від цього байк менше пошкоджується, інші — що це марно, і краще інші засоби захисту. Буду радий конкретним поясненням з практики!
Адміністратор заборонив доступ на запис.

Хтось знає для чого ставлять крашпеди на мотобайки 3 тижнів 1 день тому #435492

• Maxim
  • Maxim аватар
  • Оффлайн
  • Живу я здесь
  • Дописи: 1277
Добре запитання, і воно часто виникає у тих, хто тільки починає. Насправді крашпеди — це не лише декорація, а елементи, які встановлюють на такі частини мотоцикла, як рама, двигун чи маятник, саме для того, щоб при падінні або ковзанні по асфальту першим контактував із поверхнею не корпус або важливі вузли, а саме цей „слайдер“. В багатьох випадках пластикова частина крашпеда спроектована так, щоб спочатку вступити в контакт і поглинути частину енергії удару, протягом ковзання поступово стираючись, і тим самим зменшити ризик серйозних пошкоджень основних частин байка. Такі елементи широко використовують навіть на змаганнях для захисту рами та обваження, особливо якщо байк впав при не дуже великій швидкості — тоді відбійники можуть компенсувати удар.

Хтось знає для чого ставлять крашпеди на мотобайки 3 тижнів 1 день тому #435493

• Panteleev
  • Panteleev аватар
  • Оффлайн
  • Завсегдатай
  • Дописи: 229
Так, зрозуміло, але мені цікаво ще один момент: якщо я просто їжджу не треком, а звичайними дорогами, чи вони дійсно виправдовують себе при звичайних падіннях? І як щодо того, що вони можуть якось вплинути на баланс або керованість? Дехто каже, що це більше „для виду“, а інші — що це реально зберігає пластик і двигун при переворотах з малою швидкістю. Я не хочу витрачати гроші даремно, але й не хочу потім ремонтувати пластик чи залізо після банального „лежачого поліцейського“. Якщо хтось ставив — поділіться, чи варто витрачати гроші, і як правильно вибирати крашпеди за матеріалами та розташуванням?

Хтось знає для чого ставлять крашпеди на мотобайки 3 тижнів 1 день тому #435494

• Maxim
  • Maxim аватар
  • Оффлайн
  • Живу я здесь
  • Дописи: 1277
Panteleev пише:
Так, зрозуміло, але мені цікаво ще один момент: якщо я просто їжджу не треком, а звичайними дорогами, чи вони дійсно виправдовують себе при звичайних падіннях? І як щодо того, що вони можуть якось вплинути на баланс або керованість? Дехто каже, що це більше „для виду“, а інші — що це реально зберігає пластик і двигун при переворотах з малою швидкістю. Я не хочу витрачати гроші даремно, але й не хочу потім ремонтувати пластик чи залізо після банального „лежачого поліцейського“. Якщо хтось ставив — поділіться, чи варто витрачати гроші, і як правильно вибирати крашпеди за матеріалами та розташуванням?

Так, відповім максимально конкретно, бо тема справді корисна. Крашпеди — це не тільки захисні пеги або слайдери, а й аксесуари, які реально можуть мінімізувати наслідки падіння, особливо на низьких швидкостях у місті або при маневрах паркування. Вони встановлюються так, щоб при перевороті чи ковзанні саме вони приймали удар, а не корпус байка чи двигун, що дозволяє уникати глибоких подряпин, тріщин або деформації більш дорогих елементів. І якщо правильно підібрати матеріали — наприклад, пластик з хорошою ударостійкістю — то при падіннях вони будуть стиратися саме там, де треба, без передавання зайвих навантажень на раму чи важливі вузли.

Такі крашпеди можна придбати в інтернет‑магазині MexaldShop mexaldshop.com/stajlyng-y-tyunyng/zashyt...ashpedy-na-mototsykl де є різні моделі для більшості популярних мотобайків, у тому числі універсальні та спеціалізовані варіанти для певних типів рами. Там же в описі часто вказано, куди саме їх варто кріпити — на раму, маятник чи інші частини — і які матеріали використані, що допоможе правильно обрати саме під ваш стиль їзди. Простіше кажучи, якщо вам важлива збереженість зовнішнього вигляду байка й мінімальні витрати на косметичні ремонти після „лігших“ падінь, такі аксесуари можуть стати гарною інвестицією у довговічність вашого мотобайка.
Останнє редагування: 3 тижнів 1 день тому від Maxim.
Час відкриття сторінки: 0.118 секунд
Copyright © 2013. ЗДО №32 Рівне Rights Reserved.