^Нагору
logo

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

7358027
Сьогодні
Вчора
Цього тижня
Попередній тиждень
За весь час
4342
13952
18294
483478
7358027

Ваш IP: 216.73.216.230
Сьогодні: 31-08-2026
Запрошуємо, Гість
Ім'я користувача: Пароль: Запам’ятати мене
Это необязательный заголовок Форума раздела предложений.

ТЕМА: Затопило підвал після сильного дощу

Затопило підвал після сильного дощу 6 місяців 4 днів тому #435457

• dedХаггис
  • dedХаггис аватар
  • Оффлайн
  • Давно я тут
  • Дописи: 100
  • Подяка отримана: 2
  • Репутація: 1
Вчора ввечері після сильного дощу вода залягає в підвалі, і звичайним насосом не відкачати. Місцями листя, гілки та мул - треба щось потужніше.

Підкажіть, будь ласка: яка бензинова мотопомпа реально витягає воду з брудом і сміттям?

Хочу купити щось надійне, щоб не довелось потім рятувати техніку руками
Адміністратор заборонив доступ на запис.

Затопило підвал після сильного дощу 6 місяців 3 днів тому #436381

• Петро111
  • Петро111 аватар
  • Оффлайн
  • Живу я здесь
  • Дописи: 762
  • Подяка отримана: 2
  • Репутація: 0
dedХаггис пише:
Вчора ввечері після сильного дощу вода залягає в підвалі, і звичайним насосом не відкачати. Місцями листя, гілки та мул - треба щось потужніше.

Підкажіть, будь ласка: яка бензинова мотопомпа реально витягає воду з брудом і сміттям?

Хочу купити щось надійне, щоб не довелось потім рятувати техніку руками

Звичайні побутові насоси для брудної води тут справді не впораються, бо їхні крильчатки моментально забиваються навіть дрібним сміттям. Коли йдеться про воду з мулом та гілками, потрібна техніка з розширеним пропускним отвором, розрахована на роботу з абразивами. Головне - обирати модель, де конструкція насосної частини дозволяє легко відкрити її та видалити сторонні предмети, якщо щось все ж таки застрягне.

У роботі з такими завданнями стабільно себе показує бензинова мотопомпа Imer TP-65-EX https://www.tprom.com.ua/ua/product/motopompa-benzinova-imer-tp-65-ex/ вона має достатній запас потужності та надійний двигун, щоб перекачувати рідину з високим вмістом домішок, не втрачаючи продуктивності. Це оптимальний варіант, коли треба не просто відкачати чисту воду, а саме впоратися з наслідками підтоплення, де сміття неминуче.

Важливий момент - завжди перевіряйте фільтр на всмоктувальному рукаві, але не робіть його занадто дрібним, інакше він буде забиватися кожні п’ять хвилин. Завжди краще використовувати спеціальний захисний кошик, який не дасть засмоктати великі гілки, але дозволить проходити дрібному бруду. Після завершення роботи обов'язково промивайте систему чистою водою, щоб мул не засох всередині, бо це може пошкодити ущільнювачі. Також слідкуйте за рівнем оливи в двигуні, адже при відкачуванні з підвалів помпа часто стоїть під нахилом, що може вплинути на змащування.
Адміністратор заборонив доступ на запис.
Час відкриття сторінки: 0.117 секунд
Copyright © 2013. ЗДО №32 Рівне Rights Reserved.