^Нагору
logo

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

7383512
Сьогодні
Вчора
Цього тижня
Попередній тиждень
За весь час
2223
13645
43779
15868
7383512

Ваш IP: 216.73.216.82
Сьогодні: 02-09-2026
Запрошуємо, Гість
Ім'я користувача: Пароль: Запам’ятати мене
Это необязательный заголовок Форума раздела предложений.

ТЕМА: Бойлер чи проточний водонагрівач – що краще?

Бойлер чи проточний водонагрівач – що краще? 1 рік 1 тиждень тому #270840

• Macros
  • Macros аватар
  • Оффлайн
  • Давно я тут
  • Дописи: 120
  • Репутація: 0
Вибір між бойлером та проточним водонагрівачем часто стає справжньою дилемою для власників квартир і приватних будинків. Особисто я довгий час сумнівався, який варіант буде оптимальнішим для моєї сім’ї, адже обидва прилади мають свої переваги та недоліки. Бойлер накопичувального типу зручно використовувати, якщо необхідно забезпечити одразу кілька точок водоспоживання: кухня, ванна, душ. Я помітив, що гаряча вода з бойлера завжди є під рукою, навіть коли декілька членів родини користуються нею одночасно.

З іншого боку, проточний водонагрівач нагріває воду миттєво, що економить простір і дозволяє не чекати, поки накопичувальна ємність наповниться https://vechirniy.kyiv.ua/news/104961/. Коли я вперше встановив проточний прилад, мене приємно здивувала його компактність та швидкість роботи. Проте варто пам’ятати, що потужність таких пристроїв має бути достатньою для всіх точок водоспоживання, інакше вода може подаватися недостатньо гарячою.

Важливим фактором при виборі є й енергоспоживання. Бойлери зазвичай витрачають більше електрики через постійне підтримання температури води, тоді як проточні водонагрівачі активуються лише під час використання. Я, наприклад, відчув суттєву економію електроенергії, коли перевів частину побутових точок на проточний нагрівач, хоча інколи доводиться трохи зачекати на стабільну температуру.
Останнє редагування: 1 рік 1 тиждень тому від Macros.
Адміністратор заборонив доступ на запис.
Час відкриття сторінки: 0.107 секунд
Copyright © 2013. ЗДО №32 Рівне Rights Reserved.