^Нагору
logo

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

7384451
Сьогодні
Вчора
Цього тижня
Попередній тиждень
За весь час
3162
13645
44718
16807
7384451

Ваш IP: 216.73.216.82
Сьогодні: 02-09-2026
Запрошуємо, Гість
Ім'я користувача: Пароль: Запам’ятати мене
Это необязательный заголовок Форума раздела предложений.

ТЕМА: Як розрахувати необхідний обсяг бойлера?

Як розрахувати необхідний обсяг бойлера? 1 рік 3 місяців тому #270158

• Kravetz
  • Kravetz аватар
  • Оффлайн
  • Давно я тут
  • Дописи: 122
  • Репутація: 0
Щоб правильно обрати бойлер, потрібно насамперед зрозуміти, скільки гарячої води споживає ваша родина протягом дня. Від цього безпосередньо залежить об’єм водонагрівача. Звісно, можна придбати модель "із запасом", але надмірно великий бойлер — це додаткові витрати на електроенергію та зайнятий простір. Я сам стикався з такою ситуацією, коли спочатку встановив занадто місткий водонагрівач, а згодом зрозумів, що половина води в ньому навіть не використовується.

Важливо враховувати кількість мешканців у домі, а також їхні звички. Наприклад, для однієї людини, яка приймає душ раз на день і миє посуд, буде достатньо бойлера на 30-50 літрів. Якщо ж у квартирі мешкає сім’я з трьох-чотирьох осіб, то об’єм має бути щонайменше 80–100 літрів. У моєму випадку, коли родина зросла, довелося замінити стару модель на нову з більшим баком, і це стало справжнім порятунком у години пік.

Окрім кількості людей, варто зважати на тип водорозбірних точок і частоту їх використання. Наприклад, ванна потребує набагато більше води, ніж душова кабіна. Також суттєво впливає спосіб нагріву: бойлери з "сухим" теном довше гріють, але служать довше, а з "мокрим" — нагрівають швидше, але потребують регулярного обслуговування.

Усі ці нюанси варто враховувати перед покупкою: https://karachun.com.ua/novini-kompanij/44246-yak-zaoshaditi-na-elektroenergiyi-z-bojlerom-prosti-lajfhaki. Особисто я не пожалкував, що витратив трохи часу на підрахунки — це дозволило уникнути незручностей у побуті та зекономити на рахунках за електроенергію. Якщо правильно підійти до вибору, бойлер буде не просто технікою, а справжнім помічником у щоденному житті.
Адміністратор заборонив доступ на запис.
Час відкриття сторінки: 0.116 секунд
Copyright © 2013. ЗДО №32 Рівне Rights Reserved.