^Нагору
logo

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

7346096
Сьогодні
Вчора
Цього тижня
Попередній тиждень
За весь час
6363
10255
84457
471547
7346096

Ваш IP: 216.73.216.230
Сьогодні: 30-08-2026
Запрошуємо, Гість
Ім'я користувача: Пароль: Запам’ятати мене
Это необязательный заголовок Форума раздела предложений.
  • Сторінка:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • ...
  • 8

ТЕМА: Зарплата лікаря в Україні 2023

Зарплата лікаря в Україні 2023 3 років 9 місяців тому #258970

• ypabexa
  • ypabexa аватар
  • Оффлайн
  • Новый участник
  • Дописи: 1
  • Репутація: 0
Окрім традиційного підвищення також має бути зростання зарплати вже з початку року внаслідок прийняття урядової постанови про встановлення надбавки медпрацівникам. Це постанова Кабміну «Деякі питання оплати праці медичних працівників закладів охорони здоров’я» від 12.01.2022 № 2 (далі – Постанова № 2). Вона передбачає підвищення базового рівня зарплати для лікарів та медсестер так, як це показує таблиця нижче. Про особливості воєнного стану розповімо далі. Зарплата лікаря в Україні 2023 Вимоги до професіоналів з вищою немедичною освітою медико-лабораторної справи у сфері охорони здоров'я, професіоналів з вищою немедичною освітою медико-профілактичної справи у сфері охорони здоров'я, професіоналів з вищою немедичною освітою, які працюють у бюро судово-медичної експертизи, визначені у Довіднику кваліфікаційних характеристик професій працівників. Випуск 78 "Охорона здоров'я", затвердженому наказом МОЗ від 29.03.2002 р. № 117.

Реалізація проєкту акта потребуватиме збільшення фінансування галузі освіти і науки на 34,57 млрд грн, з них для працівників, оплата праці яких здійснюється з місцевого бюджету, близько 4,29 млрд грн, з державного бюджету - близько 30,25 млрд грн. У 2021 році очікуються радикальні зміни в державному устрої України, які спричинять за собою і зміни життя всіх працівників, зайнятих в державних структурах. 1. Установити, що для педагогічних, науково-педагогічних і наукових працівників державних і комунальних закладів, установ освіти незалежно від їх підпорядкування під час визначення розмірів посадових окладів відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2002 р. Недостатність у бюджеті країни додаткового фінансування галузі освіти на реалізацію у 2021 році норм постанови Кабінету Міністрів України від 10 липня 2019 р. Постанова фактично є компромісом, що дозволяє ухвалити рішення про підвищення оплати праці педагогічних, науково-педагогічних і наукових працівників у 2021 році, не застосовуючи норм постанови КМУ № 822 від 2019 року, на виконання якої немає достатнього бюджетного фінансування. По-друге, суму індексації у місяці підвищення тарифних ставок (окладів) не нараховують, якщо розмір такого підвищення перевищує суму індексації, що склалася у місяці нарахування тарифних ставок (окладів). У МОЗ нагадали, що ще в січні 2022 року Уряд встановив розмір базової зарплати медикам. Уряд пообіцяв 300% доплати до заробітної плати медичним та іншим працівникам, які безпосередньо зайняті в ліквідації COVID-19, однак механізм їх виплат у березні дещо відрізняється від нарахувань у наступні місяці, коли галузь охорони здоров’я вже фінансуватимуть за новими механізмами.
Про це Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив на щоденному брифінгу 13 липня. Міський голова зазначив, що підтримує звернення Асоціації міст України до Міністерства охорони здоров’я України про те, що підвищення заробітної плати медикам має бути передбачено у Програмі медичних гарантій. У Національній службі здоров’я України під час вебінару 7 грудня розповіли про пакети послуг та специфікації Програми медичних гарантій 2022. “Health 24” підготували матеріал за виступами представників НСЗУ та МОЗ України. За словами міського голови Сергія Соломахи, заробітні плати включені до вартості медичних послуг, які оплачуються НСЗУ в пакетах, відповідно до закону повинні фінансуватись з державного бюджету. Цю тему сьогодні обговорили на нараді у кабінеті міського голови. 6. Постанова Кабінету Міністрів України від 23 січня 2019 р. Проєктом акта передбачається залишити у 2021 році посадові оклади (ставки заробітної плати) у розмірах, визначених Єдиною тарифною сіткою постанова Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2002 р. Проєкт акта потребує погодження з соціальними партнерами, визначеними Генеральною угодою про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин в Україні на 2019 - 2021 роки. № 1100) та підвищення на 11 відсотків посадових окладів науково-педагогічним працівникам (постанова КМУ від 23 січня 2019 р.
1. Суть проєкту акта: передбачається встановлення з 1 січня 2021 року коефіцієнт підвищення посадових окладів (ставок заробітної плати) 1,5 для педагогічних, науково-педагогічних та наукових працівників; скасувавши при цьому встановлення надбавки за престижність праці (постанова КМУ від 23 березня 2011 р. 10 відсотків посадових окладів педагогічним працівникам (постанови КМУ від 11 січня 2018 р. 2. Визнати такими, що втратили чинність, постанови Кабінету Міністрів України згідно з переліком, що додається. N 609 (із змінами згідно наказу Міністерства економіки України від 17.12.2021 р. Проєкт акта з потребує погодження з Міністерством фінансів, Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України. У проєкті акта відсутні положення, які містять ознаки дискримінації. У проєкті акта відсутні положення, які порушують принцип забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків. Метою прийняття проєкту акта є підвищення рівня оплати праці педагогічних, науково-педагогічних і наукових працівників закладів та установ освіти, а також зміна структури їх заробітної плати. Працівникам освіти з урахуванням підвищення заробітної плати у вересні 2020 року посадовий оклад першого тарифного розряду становитиме 2670 грн. Особливо гостро воно постало після прийняття у 2017 році Закону України «Про освіту», який законодавчо визначив, що посадовий оклад педагогічного працівника найнижчої кваліфікаційної категорії встановлюється в розмірі трьох мінімальних заробітних плат, з подальшою диференціацією посадових окладів педагогічних працівників інших категорій, науково-педагогічних працівників.
Одночасно з запровадженням цієї постанови пропонується скасувати низку постанов Кабінету Міністрів, серед яких постанова № 373 щодо встановлення надбавок педагогічним працівникам «за престижність праці» у граничному розмірі 30%, постанова № 22 від щодо підвищення на 10% посадових окладів та ставок заробітної плати педагогічних працівників та постанова № 36 щодо підвищення на 11% посадових окладів науково-педагогічних працівників. Тому ті, хто стверджує, що підвищення «мінімалки» спричинить інфляційний тиск на гривню і підвищення цін, явно спекулюють. Тому в ній будуть найближчим часом вжито заходів для зміни ситуації в кращу сторону. Тому повністю з вами погоджуюсь. Цього не зробили, так що в майбутньому фінансування медицини буде повністю залежати від рішень Кабміну. На сьогодні вже є доручення Кабінету Міністрів України (протокол № 79 засідання Кабінету Міністрів України від 14.09.2020) Міністерству освіти і науки разом з Мінекономіки, Мінфіном і Мін'юстом підготувати та подати в установленому порядку Кабінетові Міністрів України проєкт рішення щодо зупинення до 31 грудня 2021 року дії постанови Кабінету Міністрів України від 10.07.2019 № 822 у зв'язку з відсутністю неінфляційних джерел фінансування на реалізацію цієї постанови. У 2021 році впровадження в дію цієї постанови потребуватиме додатково близько 50 млрд грн (11 млрд грн з місцевих бюджетів; 39 млрд грн з державного бюджету: з них освітня субвенція - близько 26 млрд грн).
Адміністратор заборонив доступ на запис.

Зарплата лікаря в Україні 2023 5 місяців 1 тиждень тому #464978

• whispitt
  • whispitt аватар
  • Оффлайн
  • Живу я здесь
  • Дописи: 416396

Зарплата лікаря в Україні 2023 5 місяців 1 тиждень тому #464979

• whispitt
  • whispitt аватар
  • Оффлайн
  • Живу я здесь

Зарплата лікаря в Україні 2023 5 місяців 1 тиждень тому #464980

• whispitt
  • whispitt аватар
  • Оффлайн
  • Живу я здесь

Зарплата лікаря в Україні 2023 5 місяців 1 тиждень тому #464981

• whispitt
  • whispitt аватар
  • Оффлайн
  • Живу я здесь

Зарплата лікаря в Україні 2023 5 місяців 1 тиждень тому #464982

• whispitt
  • whispitt аватар
  • Оффлайн
  • Живу я здесь
  • Сторінка:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • ...
  • 8
Час відкриття сторінки: 0.158 секунд
Copyright © 2013. ЗДО №32 Рівне Rights Reserved.