^Нагору
logo

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

7666442
Сьогодні
Вчора
Цього тижня
Попередній тиждень
За весь час
5583
17255
22838
298798
7666442

Ваш IP: 216.73.217.174
Сьогодні: 21-09-2026
Запрошуємо, Гість
Ім'я користувача: Пароль: Запам’ятати мене
Добро пожаловать на Kunena форум!

Расскажите нам, и нашим пользователям, кто вы, что вам нравится, и почему вы стали членом этого сайта.
Мы приветствуем всех новых участников и надеемся видеть Вас много!

ТЕМА: Чим пережати ПЕ трубу під тиском під час врізки

Чим пережати ПЕ трубу під тиском під час врізки 1 тиждень 5 днів тому #581287

• dedХаггис
  • dedХаггис аватар
  • Оффлайн
  • Давно я тут
  • Дописи: 103
  • Подяка отримана: 2
  • Репутація: 1
Потрібно зробити локальний ремонт та додаткову врізку в поліетиленову трубу водопостачання, але зупиняти подачу води на весь об'єкт взагалі не варіант. Чув, що для ПЕ труб використовують спеціальні ручні або гідравлічні пережими, які дозволяють повністю перекрити потік прямо під тиском без пошкодження самої труби. Майстри, хто чим користується для таких завдань? На що звертати увагу при виборі інструменту, щоб він реально тримав тиск і не деформував пластик назавжди?
Адміністратор заборонив доступ на запис.

Чим пережати ПЕ трубу під тиском під час врізки 12 годин 52 хвилин тому #595529

• Петро111
  • Петро111 аватар
  • онлайн
  • Живу я здесь
  • Дописи: 771
  • Подяка отримана: 2
  • Репутація: 0
Таке завдання якраз суто під пережими й робиться, щоб не зупиняти всю лінійку. Для ПЕ-труб це нормальна робоча техніка, головне — брати інструмент з обмежувальними пластинами (стопорами) під конкретний SDR вашої труби, щоб не затиснути пластик сильніше, ніж треба, і не пустити тріщину.

З власного досвіду: для малих діаметрів (до 32-50 мм) цілком вистачає механічного гвинтового пережиму, а от для 63 мм і більше краще вже брати гідравліку, бо руками такий тиск просто не витиснеш. При виборі обов'язково дивись на якість щелеп і наявність фіксатора ходу, щоб інструмент не відскочив під час роботи.

Зазвичай такі пережими для труб купують у спеціалізованих магазинах обладнання та сантехніки, наприклад, тут можна глянути асортимент під різні діаметри: https://www.validus.com.ua/category/perezhymu-dlya-trub/

І ще порада: після того, як закінчиш ремонт і знімеш пережим, на місце згину бажано накинути підсилювальну муфту, особливо якщо труба стара або працювали на морозі.
Адміністратор заборонив доступ на запис.
Час відкриття сторінки: 0.108 секунд
Copyright © 2013. ЗДО №32 Рівне Rights Reserved.