Я завжди скептично ставилася до модних напрямів у сфері здоров'я, але біохакінг зацікавив мене саме своєю практичністю. У ньому є думка про те, що варто спостерігати за собою, аналізувати власні звички та поступово знаходити те, що допомагає почуватися краще. Думаю, саме можливість застосовувати окремі принципи без кардинальної перебудови життя і зробила біохакінг таким популярним. Комусь цікаво відстежувати якість сну, комусь хочеться більше рухатися, а хтось починає уважніше ставитися до харчування та перерв на відпочинок. Я для себе знайшла цікавим блог про здоров'я та відпочинок
http://health.net.ua/, оскільки автор не обмежується загальними рекомендаціями. Приємно читати людину, яка не лише говорить про корисні звички, а й сама їх практикує та може розповісти про власні спостереження. Через це матеріали здаються живими й набагато ближчими до реального життя. Мені також сподобалося, що здоров'я розглядається разом із відпочинком, адже постійно працювати над собою без нормального відновлення теж немає особливого сенсу. Після знайомства з матеріалами я почала більше звертати увагу на те, як проходить мій день і чи вистачає мені часу на відпочинок. Вважаю, що саме такі прості й зрозумілі підходи можуть зробити популярність біохакінгу довготривалим явищем, а не черговою короткочасною модою.