gannna пише:
Коли є проблема з розподілом навантаження, важлива не сама наявність устілки, а те, як вона підтримує склепіння і компенсує неправильну постановку стопи. Хороша індивідуальна устілка може зменшити втому, прибрати зайве навантаження на коліна і спину. Але для цього потрібна нормальна діагностика, бажано комп’ютерна, а не варіант «встаньте, ми подивилися і зараз щось виріжемо». Устілка це не універсальна накладка, яка підходить усім.
Якщо говорити про устілки професійно, головна різниця між готовими та індивідуальними — це підхід до оцінки стопи. Стандартна устілка має приблизну форму і розрахована на середньостатистичного користувача. Вона може бути комфортною для когось, але не враховує індивідуальні особливості: ширину стопи, висоту склепіння, положення п’яти, завал стопи всередину або назовні, а також те, як людина рухається.
При підборі індивідуальних устілок важливо дивитися не тільки на розмір взуття. Наприклад, потреби людини, яка більшість дня проводить за комп’ютером, будуть іншими, ніж у того, хто регулярно бігає чи ходить у походи. Якісний процес зазвичай включає діагностику, аналіз навантаження, підбір матеріалів під конкретну активність і можливість подальшої корекції, якщо під час носіння з’являються нові відчуття. З досвіду, багато хто робить одну й ту саму помилку: купує устілки з написом «ортопедичні» на ринку або в першому магазині, орієнтується тільки на ціну і не розбирається, яка саме проблема потребує вирішення.
Устілка не повинна просто заповнювати простір у взутті вона має правильно розподіляти навантаження. Я свого часу теж шукав варіант у Львові і в результаті робив діагностику та устілки у
https://footbalance.com.ua/location/footbalance-lviv/ Мені підійшов саме їх підхід, коли спочатку аналізують стопу і спосіб навантаження, а вже потім підбирають рішення під конкретну ситуацію. Для мене це виявилося більш логічним, ніж просто купувати чергову готову пару навмання.