^Нагору
logo

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

7204967
Сьогодні
Вчора
Цього тижня
Попередній тиждень
За весь час
8373
10213
32252
330418
7204967

Ваш IP: 216.73.216.57
Сьогодні: 18-08-2026
Запрошуємо, Гість
Ім'я користувача: Пароль: Запам’ятати мене
Добро пожаловать на Kunena форум!

Расскажите нам, и нашим пользователям, кто вы, что вам нравится, и почему вы стали членом этого сайта.
Мы приветствуем всех новых участников и надеемся видеть Вас много!

ТЕМА: Жаростійкі дверцята для каміна

Жаростійкі дверцята для каміна 1 тиждень 31 хвилин тому #579308

• бегемот
  • бегемот аватар
  • Оффлайн
  • Завсегдатай
  • Дописи: 212
  • Репутація: 0
Хочу замінити старі камінні дверцята у будинку, але заплутався в тому, які характеристики реально важливі, а що більше стосується зовнішнього вигляду. Зараз стоїть масивна чавунна модель, однак скло вже має сліди тривалої експлуатації, та й сама рамка виглядає не дуже акуратно. Чи є сенс шукати нові дверцята зі склом, чи краще взяти глуху конструкцію? І де дивитися нормальний вибір, щоб були різні розміри?
Адміністратор заборонив доступ на запис.

Жаростійкі дверцята для каміна 1 тиждень 28 хвилин тому #579309

• Fandameti
  • Fandameti аватар
  • Оффлайн
  • Завсегдатай
  • Дописи: 231
На мою думку, скло для каміна дуже практичне, особливо коли вогнище розташоване у житловій кімнаті. Відкривати дверцята щоразу під час топки не дуже зручно, а через скляну вставку полум'я видно постійно. При виборі я б перевіряв не лише розміри зовнішньої рамки, а й габарити монтажного отвору. Також важливо зрозуміти, куди відкривається стулка і чи не буде вона впиратися в облицювання. Для старої конструкції краще не орієнтуватися лише на фото, адже навіть схожі моделі можуть мати різні посадкові параметри.

Жаростійкі дверцята для каміна 1 тиждень 28 хвилин тому #579310

• Maxim
  • Maxim аватар
  • Оффлайн
  • Живу я здесь
  • Дописи: 1435
Мені ще радили не нехтувати матеріалом і якістю ущільнювача. Коли камін працює регулярно, дверцята проходять через постійні цикли нагрівання та охолодження, тому слабка конструкція довго не проживе. Чавун тут виглядає логічним вибором, особливо для традиційного каміна. Окремо перевірив би наявність регулювання повітря, якщо воно потрібне для конкретної топки. Також варто заздалегідь зняти кілька замірів і записати їх, щоб під час пошуку не тримати все в голові. Це банальна річ, але від неї сильно залежить результат.

Жаростійкі дверцята для каміна 1 тиждень 16 хвилин тому #579311

• рамштайн
  • рамштайн аватар
  • Оффлайн
  • Давно я тут
  • Дописи: 136
З варіантів, які траплялися під час пошуку, я б подивився каталог магазину «Ваш Клімат». Там окремо представлені дверцята для камінів, печей, грубок і зольників https://vash-klimat.com.ua/dverky-dlia-kamina-pechi , тому не доводиться шукати все в різних розділах. Є моделі зі склом, а також глухі варіанти. Коли потрібно купити дверцята для каміна, зручно спочатку відсіяти невідповідні розміри, а потім уже дивитися на форму, оформлення рамки та додаткові можливості. У каталозі зустрічаються як компактні конструкції для печей, так і більші камінні двері. Я б ще перед замовленням звірив монтажні розміри з фактичним отвором, особливо якщо заміна робиться на вже готовій конструкції.
Час відкриття сторінки: 0.144 секунд
Copyright © 2013. ЗДО №32 Рівне Rights Reserved.