^Нагору
logo

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

7489239
Сьогодні
Вчора
Цього тижня
Попередній тиждень
За весь час
11723
16808
52066
121595
7489239

Ваш IP: 216.73.216.64
Сьогодні: 09-09-2026
Запрошуємо, Гість
Ім'я користувача: Пароль: Запам’ятати мене
Добро пожаловать на Kunena форум!

Расскажите нам, и нашим пользователям, кто вы, что вам нравится, и почему вы стали членом этого сайта.
Мы приветствуем всех новых участников и надеемся видеть Вас много!

ТЕМА: Чи обов’язково робити цервікометрію всім вагітним?

Чи обов’язково робити цервікометрію всім вагітним? 4 місяців 1 тиждень тому #511350

• NevilBraen
  • NevilBraen аватар
  • Оффлайн
  • Завсегдатай
  • Дописи: 247
  • Репутація: 0
Підкажіть, будь ласка, чи справді всім вагітним обов’язково потрібно проходити цервікометрію? Лікар мені сказав про це дослідження, але я почала читати й бачу різні думки: комусь призначають тільки при ризиках, комусь планово. Хочу зрозуміти, чи це стандартна процедура для всіх або все ж її роблять вибірково залежно від перебігу вагітності, анамнезу та стану шийки матки.
Адміністратор заборонив доступ на запис.

Чи обов’язково робити цервікометрію всім вагітним? 4 місяців 1 тиждень тому #512602

• Panteleev
  • Panteleev аватар
  • Оффлайн
  • Завсегдатай
  • Дописи: 261
Загалом цервікометрія — це УЗД вимірювання довжини шийки матки, і вона не є строго обов’язковою для кожної вагітної. У багатьох випадках її призначають саме тоді, коли є фактори ризику: багатоплідна вагітність, підозра на укорочення шийки, попередні викидні або передчасні пологи. Але інколи лікарі включають її і в планове спостереження на 16–24 тижнях, щоб виключити приховані ризики. Тобто це скоріше інструмент контролю, а не універсальна «обов’язкова» процедура для всіх без винятку.

Чи обов’язково робити цервікометрію всім вагітним? 4 місяців 1 тиждень тому #513620

• NevilBraen
  • NevilBraen аватар
  • Оффлайн
  • Завсегдатай
  • Дописи: 247
Тобто виходить, що якщо вагітність протікає нормально і немає скарг чи факторів ризику, то можна і не робити її кожній жінці? Просто мені в жіночій консультації сказали, що краще зробити «на всяк випадок», і я засумнівалась, чи це справді необхідно, чи це більше перестраховка. Хотілося б зрозуміти, де межа між реальною медичною потребою і просто додатковим контролем.

Чи обов’язково робити цервікометрію всім вагітним? 4 місяців 1 тиждень тому #513675

• Panteleev
  • Panteleev аватар
  • Оффлайн
  • Завсегдатай
  • Дописи: 261
Так, ти правильно розумієш: у більшості протоколів цервікометрію не призначають абсолютно всім без винятку, а орієнтуються на індивідуальні показання. Якщо вагітність фізіологічна, без ускладнень і скарг, лікар може обмежитися стандартними оглядами та УЗД.

Але якщо є найменші сумніви щодо довжини шийки матки або ризику передчасних пологів, тоді це дослідження стає дуже корисним, бо дозволяє вчасно побачити зміни, які без УЗД не відчуваються. Якщо хочеш отримати більш спокійне та комплексне спостереження і при цьому нормальне пояснення кожного призначення, можна звернутися в Медичний центр Святої Параскеви — там до вагітності підходять системно, уважно оцінюють показання і при потребі призначають цервікометрія medcenter.lviv.ua/konsultaciya-ginekologa/cervikometriya/ тільки тоді, коли вона реально потрібна для безпеки мами і дитини, а не «для галочки».
Час відкриття сторінки: 0.128 секунд
Copyright © 2013. ЗДО №32 Рівне Rights Reserved.