^Нагору
logo

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

7494612
Сьогодні
Вчора
Цього тижня
Попередній тиждень
За весь час
17096
16808
57439
126968
7494612

Ваш IP: 216.73.216.64
Сьогодні: 09-09-2026
Запрошуємо, Гість
Ім'я користувача: Пароль: Запам’ятати мене
Добро пожаловать на Kunena форум!

Расскажите нам, и нашим пользователям, кто вы, что вам нравится, и почему вы стали членом этого сайта.
Мы приветствуем всех новых участников и надеемся видеть Вас много!

ТЕМА: Чорний кал - які основні причини утворення?

Чорний кал - які основні причини утворення? 9 місяців 18 годин тому #333957

• nasese
  • nasese аватар
  • Оффлайн
  • Завсегдатай
  • Дописи: 203
  • Репутація: 0
Від чого може бути дуже темний колір стулу, не можу зрозуміти, з чим це пов'язано? Читав про вплив їжі, але не впевнений, що справа саме в раціоні. Чи може таке виникати через добавки з залізом або після вживання певних продуктів, наприклад буряка чи чорниці. Цікаво, як відрізнити звичайну реакцію організму від серйознішого чинника?
Останнє редагування: 9 місяців 18 годин тому від nasese.
Адміністратор заборонив доступ на запис.

Чорний кал - які основні причини утворення? 9 місяців 18 годин тому #333960

• wodaben
  • wodaben аватар
  • Оффлайн
  • Давно я тут
  • Дописи: 117
У мене таке зявлялось після курсів препаратів із залізом. Колір змінювався без дискомфорту. Потім усе відновилось, щойно раціон вирівнявся. Ще бачив таку реакцію після темного винограду та страв із кровянкою. Якщо симптом не супроводжується різкими відчуттями, часто це просто ефект їжі чи добавок. Але все одно корисно переглянути, що саме ти їв останні дні.

Чорний кал - які основні причини утворення? 9 місяців 18 годин тому #333962

• yowanor
  • yowanor аватар
  • Оффлайн
  • Завсегдатай
  • Дописи: 222
У мене темний відтінок зявлявся після активованого вугілля. Воно може фарбувати без будь яких побічних проявів. Також впливали добавки магнію з кольоровими пігментами. З мого досвіду корисно згадати, чи не був раціон насичений темними ягодами, печінкою чи стравами з великою кількістю барвників. Якщо колір тримається довго, краще здати аналіз, щоб виключити інші причини. Так легше зрозуміти реальну картину.

Чорний кал - які основні причини утворення? 9 місяців 18 годин тому #333964

• yipeg
  • yipeg аватар
  • Оффлайн
  • Завсегдатай
  • Дописи: 221
У мене ситуація була схожа, і я вирішив почати саме з аналізу, бо раціон тоді був різноманітний. Виявилось, що на колір вплинули добавки з залізом та кілька днів поспіль страви з темними овочами. Коли міняєш меню, зручніше простежити, що саме дало такий ефект. Якщо хочеш мати чіткішу картину, на сайті лабораторії INVIVO є інформація про причини чорного калу https://invivo.ua/uk/blog-detail/chornyi-kal/
Вона допомагає зрозуміти, які фактори можуть давати темний відтінок і на що варто звернути увагу під час вибору аналізів. Я для себе робив спочатку базові дослідження без зайвих опцій. Так простіше вирішити, чи потрібно щось додавати. Якщо колір змінюється лише після певних продуктів або добавок, зазвичай достатньо впорядкувати раціон і поспостерігати кілька днів.
Останнє редагування: 9 місяців 18 годин тому від yipeg.
Час відкриття сторінки: 0.111 секунд
Copyright © 2013. ЗДО №32 Рівне Rights Reserved.