^Нагору
logo

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

5771483
Сьогодні
Вчора
Цього тижня
Попередній тиждень
За весь час
1129
1986
10265
35140
5771483

Ваш IP: 216.73.216.40
Сьогодні: 21-03-2026
Запрошуємо, Гість
Ім'я користувача: Пароль: Запам’ятати мене
Добро пожаловать на Kunena форум!

Расскажите нам, и нашим пользователям, кто вы, что вам нравится, и почему вы стали членом этого сайта.
Мы приветствуем всех новых участников и надеемся видеть Вас много!

ТЕМА: Мієлома, як упізнати на ранній стадії?

Мієлома, як упізнати на ранній стадії? 3 місяців 1 тиждень тому #333095

• adine
  • adine аватар
  • Оффлайн
  • Новый участник
  • Дописи: 13
  • Репутація: 0
У мого батька нещодавно виявили дуже високий білок у сечі, і терапевт обережно натякнув на необхідність обстеження на мієлому. Це мене страшенно лякає, бо мієлома, наскільки я знаю, дуже підступна. Хтось стикався з цією хворобою? Які були перші симптоми, які змусили вас запідозрити щось недобре? Чи це завжди починається з проблем із нирками чи болю в кістках? Цікавлять саме ранні ознаки, щоб зрозуміти, на що звернути увагу, поки ще не пізно.
Адміністратор заборонив доступ на запис.

Мієлома, як упізнати на ранній стадії? 3 місяців 1 тиждень тому #333098

• Maxim
  • Maxim аватар
  • Оффлайн
  • Живу я здесь
  • Дописи: 1277
Я стикався, мієлома у моєї тітки. Ви праві, вона дуже підступна, бо імітує багато інших хвороб. Найпоширеніші ранні ознаки часто пов’язані з кістками або кров’ю. У неї все почалося з постійного болю у спині, який не минав після відпочинку і не знімався знеболювальними, це була саме ломляча біль у кістках. Також була сильна слабкість і втома, які ми списували на вік. Щодо аналізів, то вже тоді був помітний високий кальцій у крові і анемія, які виявили в загальному аналізі крові.

Мієлома, як упізнати на ранній стадії? 3 місяців 1 тиждень тому #333100

• minder
  • minder аватар
  • Оффлайн
  • Новый участник
  • Дописи: 13
У нашому випадку, мієлома у дідуся, все почалося з проблем, які ми вважали ревматичними. Скарги на біль у ребрах і переломи, навіть при незначних падіння, були першими. Мієлома руйнує кісткову тканину, роблячи її крихкою. Високий білок у сечі, про який ви згадали, це дуже важливий показник, це може бути так званий білок Бенс-Джонса, який виробляють злоякісні плазматичні клітини. Він пошкоджує нирки.
Отже, основні ранні ознаки часто входять у так звану абревіатуру CRAB: C (кальцій, підвищений), R (нирки), A (анемія), B (кістковий біль/ураження).
Якщо є підозра, одразу потрібен візит до гематолога і спеціальні аналізи, як-от електрофорез білків сироватки та сечі.

Мієлома, як упізнати на ранній стадії? 3 місяців 1 тиждень тому #333104

• nasese
  • nasese аватар
  • Оффлайн
  • Завсегдатай
  • Дописи: 182
adine пише:
У мого батька нещодавно виявили дуже високий білок у сечі, і терапевт обережно натякнув на необхідність обстеження на мієлому. Це мене страшенно лякає, бо мієлома, наскільки я знаю, дуже підступна. Хтось стикався з цією хворобою? Які були перші симптоми, які змусили вас запідозрити щось недобре? Чи це завжди починається з проблем із нирками чи болю в кістках? Цікавлять саме ранні ознаки, щоб зрозуміти, на що звернути увагу, поки ще не пізно.

Ви абсолютно правильно зробили, що звернули увагу на ці симптоми та високий білок. Оскільки мієлома часто маскується, її дійсно складно виявити на ранніх стадіях без специфічних тестів.
Важливо не просто зробити загальний аналіз крові та сечі, а пройти розширену діагностику, яка включає кількісне визначення імуноглобулінів та електрофорез білків. Обов'язково зверніться до гематолога або онкогематолога. Тільки він зможе правильно інтерпретувати всі лабораторні маркери та призначити біопсію кісткового мозку (це ключове для підтвердження).
Чим раніше виявлять, тим ефективніше буде лікування. Про це можно дізнатись на сайті лікарні ізраїльської онкології LISOD, де є детальна інформація про симптоми та діагностику мієломи https://www.lissod.com.ua/ua/about-cancer/cancer-types/myeloma/ Рання діагностика дозволяє почати лікування до того, як мієлома спричинить незворотне ураження кісток чи нирок.

Час відкриття сторінки: 0.149 секунд
Copyright © 2013. ЗДО №32 Рівне Rights Reserved.