gannna пише:
На своїй ділянці я робив точкові водоприймачі під водостоками, і зрозумів що дрібні кошики швидко забиваються листям. Тому бажано ставити моделі з великим об’ємом, щоб не чистити кожні кілька днів. Труби рекомендую не менше ніж 110 мм, бо менші пропускну здатність не тримають після сильних дощів.
Коли займався облаштуванням ливнівки навколо будинку, зіткнувся з тим що більшість недорогих лотків мають слабкі ребра і ламаються після першого сезону.
Я замовляв ливнівку
https://www.vodaland.com.ua/catalog/vodovidvedennya/poverxneve-vodovidvedennya/plastic_max_500/ тут, і можу розповісти чому конструкція виявилась вдалою. Лотки мали жорсткий каркас і металеву решітку, тому вони витримують вагу авто на заїзді без деформацій. Днище рівне і не має провалів, через що вода проходить швидко і не накопичується.
Монтував на піщано-цементну подушку, і після виставлення за рівнем вони стали в одну лінію без перекосів. Після зливи жолоби спрацьовують миттєво, і дворова територія залишається сухою. Раджу звертати увагу на глибину лотків і якість кріплення решітки, бо якщо решітка слабка, вона почне деренчати від кроків. За два сезони система не забилась і не дала жодного збою.