^Нагору
logo

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

7495535
Сьогодні
Вчора
Цього тижня
Попередній тиждень
За весь час
905
17114
58362
127891
7495535

Ваш IP: 216.73.216.64
Сьогодні: 10-09-2026
Запрошуємо, Гість
Ім'я користувача: Пароль: Запам’ятати мене
Добро пожаловать на Kunena форум!

Расскажите нам, и нашим пользователям, кто вы, что вам нравится, и почему вы стали членом этого сайта.
Мы приветствуем всех новых участников и надеемся видеть Вас много!

ТЕМА: Який лоток краще брати для ділянки, щоб не повело

Який лоток краще брати для ділянки, щоб не повело 9 місяців 2 тижнів тому #317457

• Nitroo
  • Nitroo аватар
  • Оффлайн
  • Живу я здесь
  • Дописи: 332
  • Репутація: 0
Після сильних дощів у дворі постійно збирається вода і довго не сходить. Вирішив встановити ливнівку, але не можу визначитись яку систему краще брати для приватного будинку. Ділянка має невеликий ухил і не хочеться прокладати зайві труби. Потрібні поради щодо вибору жолобів і точкових приймачів.
Адміністратор заборонив доступ на запис.

Який лоток краще брати для ділянки, щоб не повело 9 місяців 2 тижнів тому #317459

• Maxim
  • Maxim аватар
  • Оффлайн
  • Живу я здесь
  • Дописи: 1456
У мене була схожа ситуація вздовж гаража. Я поставив лінійні лотки з решітками, і вони добре відводять потоки навіть під час зливи. Найважливіше правильно визначити напрямок нахилу, бо якщо виставити невдало, вода буде застоюватись. Краще брати лотки з запасом по пропускній здатності.

Який лоток краще брати для ділянки, щоб не повело 9 місяців 2 тижнів тому #317460

• gannna
  • gannna аватар
  • Оффлайн
  • Завсегдатай
  • Дописи: 169
На своїй ділянці я робив точкові водоприймачі під водостоками, і зрозумів що дрібні кошики швидко забиваються листям. Тому бажано ставити моделі з великим об’ємом, щоб не чистити кожні кілька днів. Труби рекомендую не менше ніж 110 мм, бо менші пропускну здатність не тримають після сильних дощів.

Який лоток краще брати для ділянки, щоб не повело 9 місяців 2 тижнів тому #317462

• Петро111
  • Петро111 аватар
  • Оффлайн
  • Живу я здесь
  • Дописи: 764
  • Подяка отримана: 2
gannna пише:
На своїй ділянці я робив точкові водоприймачі під водостоками, і зрозумів що дрібні кошики швидко забиваються листям. Тому бажано ставити моделі з великим об’ємом, щоб не чистити кожні кілька днів. Труби рекомендую не менше ніж 110 мм, бо менші пропускну здатність не тримають після сильних дощів.

Коли займався облаштуванням ливнівки навколо будинку, зіткнувся з тим що більшість недорогих лотків мають слабкі ребра і ламаються після першого сезону.
Я замовляв ливнівку https://www.vodaland.com.ua/catalog/vodovidvedennya/poverxneve-vodovidvedennya/plastic_max_500/ тут, і можу розповісти чому конструкція виявилась вдалою. Лотки мали жорсткий каркас і металеву решітку, тому вони витримують вагу авто на заїзді без деформацій. Днище рівне і не має провалів, через що вода проходить швидко і не накопичується.
Монтував на піщано-цементну подушку, і після виставлення за рівнем вони стали в одну лінію без перекосів. Після зливи жолоби спрацьовують миттєво, і дворова територія залишається сухою. Раджу звертати увагу на глибину лотків і якість кріплення решітки, бо якщо решітка слабка, вона почне деренчати від кроків. За два сезони система не забилась і не дала жодного збою.

Час відкриття сторінки: 0.120 секунд
Copyright © 2013. ЗДО №32 Рівне Rights Reserved.