^Нагору
logo

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

7494894
Сьогодні
Вчора
Цього тижня
Попередній тиждень
За весь час
264
17114
57721
127250
7494894

Ваш IP: 216.73.216.64
Сьогодні: 10-09-2026
Запрошуємо, Гість
Ім'я користувача: Пароль: Запам’ятати мене
Добро пожаловать на Kunena форум!

Расскажите нам, и нашим пользователям, кто вы, что вам нравится, и почему вы стали членом этого сайта.
Мы приветствуем всех новых участников и надеемся видеть Вас много!

ТЕМА: Побічні ефекти після стерилізації кішки - що очік

Побічні ефекти після стерилізації кішки - що очік 9 місяців 2 тижнів тому #317153

• wodaben
  • wodaben аватар
  • Оффлайн
  • Давно я тут
  • Дописи: 117
  • Репутація: 0
Помітила після стерилізації легку млявість і коротке відмовляння від їжі. Шов виглядає рівним, але є невелика припухлість. Чи нормально, що кішка інколи нявчить під час вставання і часто лизькає живіт, навіть з коміром. Скільки триватиме така реакція і що важливо контролювати вдома, щоб уникнути ускладнень.
Адміністратор заборонив доступ на запис.

Побічні ефекти після стерилізації кішки - що очік 9 місяців 2 тижнів тому #318395

• nasese
  • nasese аватар
  • Оффлайн
  • Завсегдатай
  • Дописи: 203
У моєї було схоже. Перші доби сонливість і слабкий апетит. Невелика припухлість без почервоніння не є проблемою. Я стежила, щоб не тягнулася до шва і щоб не було вологості під пластирем. Якщо нявчить під час рухів, це зазвичай реакція на натяг тканин після операції. У мене це минуло приблизно за три дні.

Побічні ефекти після стерилізації кішки - що очік 9 місяців 1 тиждень тому #319775

• yipeg
  • yipeg аватар
  • Оффлайн
  • Завсегдатай
  • Дописи: 221
У моєї реакція тривала трохи довше, десь чотири дні. Важливо дивитись, щоб не з’являлись виділення з рани і щоб кішка не намагалась знімати комір. Я давала їй воду невеликими порціями, бо після наркозу інколи буває нудота. Їжу пропонувала м’яку. Якщо апетит повертається поступово і шов сухий, то процес іде нормально. Я тільки контролював температуру тіла і поведінку під час стрибків.

Побічні ефекти після стерилізації кішки - що очік 9 місяців 1 тиждень тому #320516

• yowanor
  • yowanor аватар
  • Оффлайн
  • Завсегдатай
  • Дописи: 222
У мене вже кілька кішок проходили цей період, тому орієнтуюсь на прості правила. Перевіряю шов двічі на добу, дивлюсь, щоб краї залишались сухими і без запаху. Якщо є невелике напруження під час підйому з лежачого стану, це природна реакція. Я ще обмежую активні стрибки перші тижні, бо різкі рухи можуть заважати загоєнню. Щодо апетиту, він зазвичай відновлюється поступово, головне дати легку їжу і воду у вільному доступі.
Я колись уважно читав матеріали про процедуру, зокрема про те, які зміни можливі в перші дні. Найбільш корисними були поради про догляд в статті про стерилізацію кішки https://www.purina.ua/articles/cats/health/daily-care/sterilizaciya-kishki Там добре описані моменти, на які варто звернути увагу при виборі клініки і контролі після операції. З досвіду, головне менше метушні і чітке спостереження за реакцією кішки у перші дні.
Час відкриття сторінки: 0.109 секунд
Copyright © 2013. ЗДО №32 Рівне Rights Reserved.