Panteleev пише:
Так, саме це і бентежить, бо я не зовсім розумію, чи буде достатньо просто мати конкретні файли, дати створення, свої ескізи й інші докази, чи все-таки треба йти більш формальним шляхом. Мій твір може з часом почати ширитися в інтернеті, бо я хочу його показати людям, але боюся, що хтось більш спритний скористається можливістю та видасть його за свій. З іншого боку, не хочеться витрачати ресурси на процедуру, яка може виявитися зайвою. І тому хочеться почути справжній досвід тих, хто вже проходив через це й може пояснити, що дає реєстрація на практиці.
У твоїй ситуації я б радив дивитися не лише на теоретичні аргументи, а на те, як ти реально плануєш використовувати свій матеріал у майбутньому. Якщо твір буде опублікований публічно, розповсюджуватиметься онлайн, або ти хочеш мати можливість довести пріоритет у разі суперечок, тоді
оформлення авторського права на твір може стати дуже корисним інструментом. Це не просто формальність, а документальне підтвердження, що саме ти є творцем, і цей факт буде важко заперечити у правовому полі.
І тут тобі може стати в пригоді Західна Консалтингова Група, яка спеціалізується на тому, щоб проводити заявника через усі етапи, пояснювати, які докази потрібні, які документи подати і як правильно оформити заявку, щоб у разі чого мати максимально сильну позицію. Підтримка фахівців допоможе уникнути помилок, зекономить час і дасть спокій, що твір захищений не лише фактично, а й юридично.