^Нагору
logo

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

7495535
Сьогодні
Вчора
Цього тижня
Попередній тиждень
За весь час
905
17114
58362
127891
7495535

Ваш IP: 216.73.216.64
Сьогодні: 10-09-2026
Запрошуємо, Гість
Ім'я користувача: Пароль: Запам’ятати мене
Добро пожаловать на Kunena форум!

Расскажите нам, и нашим пользователям, кто вы, что вам нравится, и почему вы стали членом этого сайта.
Мы приветствуем всех новых участников и надеемся видеть Вас много!

ТЕМА: Машина стукає на ямах після ремонту підвіски

Машина стукає на ямах після ремонту підвіски 10 місяців 1 тиждень тому #311010

• nasese
  • nasese аватар
  • Оффлайн
  • Завсегдатай
  • Дописи: 203
  • Репутація: 0
Після ремонту підвіски машина почала стукати на ямах, причому звук саме з передньої частини. Амортизатори міняли, пружини теж, але стук лишився. Не розумію, що могло піти не так, чи може ще щось не дотягнули, чи поставили не ті деталі? Хочеться зрозуміти, на що перевірити в першу чергу, бо їздити так небезпечно.
Адміністратор заборонив доступ на запис.

Машина стукає на ямах після ремонту підвіски 10 місяців 1 тиждень тому #311011

• wodaben
  • wodaben аватар
  • Оффлайн
  • Давно я тут
  • Дописи: 117
Може бути кілька причин. Перевір, чи всі болти на кріпленнях затягнуті правильно. Іноді майстер ставить пружину або амортизатор трохи криво, тоді на ямах чутно стук. Також подивись на опори стійок і сайлентблоки. Вони нові, але якщо не підганяли під модель точно, звук залишиться. Звуки часто обманюють, здається з однієї сторони, а реально з іншої.

Машина стукає на ямах після ремонту підвіски 10 місяців 1 тиждень тому #311012

• yowanor
  • yowanor аватар
  • Оффлайн
  • Завсегдатай
  • Дописи: 222
У мене було так після заміни підвіски, стук був на передку. Виявилось, що нижні кульові трохи люфтять, хоча нові стояли. Майстер забув притягнути один болт на важелі, дрібниця, але на ямах відчутно. Ще перевір стабілізатор і його втулки, часто вони дають такий звук. Іноді шукаєш довго, а справа в дрібниці, тому не ігноруй ні один вузол.

Машина стукає на ямах після ремонту підвіски 10 місяців 1 тиждень тому #311013

• yipeg
  • yipeg аватар
  • Оффлайн
  • Завсегдатай
  • Дописи: 221
Я б радив звернутися на спеціалізовану сто https://oiler.pro/ua-ua/sto/ вони точно підкажуть, де стук і як правильно дотягнути всі елементи. Сам пробував перевіряти болти і сайлентблоки самостійно, але без підйомника складно оцінити правильний кут пружин і стійок.
Краще їх перевірять, ще раз проконтролюють кріплення, підберуть потрібні втулки якщо треба, і стук пропаде. Також можна попросити провести тест на ямах, вони відразу визначають джерело, бо інколи звук з одного боку здається з іншого. Це економить час і виключає повторний ремонт.

Машина стукає на ямах після ремонту підвіски 9 місяців 2 тижнів тому #317789

• Штуня
  • Штуня аватар
  • Оффлайн
  • Захожу иногда
  • Дописи: 68
Так треба було діагностику спочатку пройти на вибростенді або комп'ютерну зробити. В мене теж с авто проблеми були, звернувся в Автодром там є діагностика авто Тернопіль - хлопці нормально підійшли до справи: підʼєднали все обладнання, пояснили по кожній помилці, що вона означає й від чого може з’являтись. Зробили і ремонт після обстедення, мені сподобалось, що можно одразу зробити діагностику і поставити машину на ремонт.
Час відкриття сторінки: 0.122 секунд
Copyright © 2013. ЗДО №32 Рівне Rights Reserved.