^Нагору
logo

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

5771492
Сьогодні
Вчора
Цього тижня
Попередній тиждень
За весь час
1138
1986
10274
35149
5771492

Ваш IP: 216.73.216.40
Сьогодні: 21-03-2026
Запрошуємо, Гість
Ім'я користувача: Пароль: Запам’ятати мене
Добро пожаловать на Kunena форум!

Расскажите нам, и нашим пользователям, кто вы, что вам нравится, и почему вы стали членом этого сайта.
Мы приветствуем всех новых участников и надеемся видеть Вас много!

ТЕМА: Чому безкофеїнова кава іноді гірка?

Чому безкофеїнова кава іноді гірка? 5 місяців 1 тиждень тому #304246

• Maxim
  • Maxim аватар
  • Оффлайн
  • Живу я здесь
  • Дописи: 1277
  • Репутація: 0
П’ю безкофеїнову каву, і часто відчуваю гіркоту, хоча в описах пишуть “м’який смак”. Чим може бути це викликано?
Адміністратор заборонив доступ на запис.

Чому безкофеїнова кава іноді гірка? 5 місяців 1 тиждень тому #304248

• Nitroo
  • Nitroo аватар
  • Оффлайн
  • Завсегдатай
  • Дописи: 303
Гіркота в декафі може з’являтися через неправильне приготування занадто гаряча вода, надмірна екстракція чи дрібний помел. А ще зерна швидше втрачають кислотність після кількох днів стають «плоскі» і гіркіших нюансів домінують. Декаф також чутливіший до старіння.

Чому безкофеїнова кава іноді гірка? 5 місяців 1 тиждень тому #304249

• gannna
  • gannna аватар
  • Оффлайн
  • Давно я тут
  • Дописи: 153
У мене іноді траплялось таке: купую декаф, варю як завжди, і через пару днів уже гірчить. Помітив, що гіркота зростає, коли кава стоїть в меленому вигляді чи вже довго після обсмаження. Декоф просто менш стійкий до втрати ароматичних кислот і втрачає баланс. Ще метод декофеїнації відіграє роль якщо застосовували розчинники, вони можуть “вимивати” не лише кофеїн, а й ароматичні речовини, що підсилюють солодкість і смакову м’якість.

Чому безкофеїнова кава іноді гірка? 5 місяців 1 тиждень тому #304252

• Петро111
  • Петро111 аватар
  • Оффлайн
  • Живу я здесь
  • Дописи: 699
  • Подяка отримана: 2
gannna пише:
У мене іноді траплялось таке: купую декаф, варю як завжди, і через пару днів уже гірчить. Помітив, що гіркота зростає, коли кава стоїть в меленому вигляді чи вже довго після обсмаження. Декоф просто менш стійкий до втрати ароматичних кислот і втрачає баланс. Ще метод декофеїнації відіграє роль якщо застосовували розчинники, вони можуть “вимивати” не лише кофеїн, а й ароматичні речовини, що підсилюють солодкість і смакову м’якість.

Гіркота в декафі не рідкість, але її можна мінімізувати, якщо врахувати ряд моментів. По-перше, при виборі звертай увагу на метод декофеїнації: CO₂ або Swiss Water / водний метод ці м’якші підходи менше “викреслюють” ароматичні компоненти й залишають більше смакових сполук.
Якщо бачиш “розчинниковий метод” або лейбл з чинними хімічними агентами, там вища ймовірність втрат смаку або небажаних побічних ноток. По-друге, обсмаження: середнє обсмаження або світліше допомагають зберегти кислотність і смаковий баланс, темне обсмаження в декафі часто робить його важчим і гіркішим. По-третє, зберігання: навіть декаф потребує ідеальних умов герметичність, темрява, мінімум часу після обсмаження. Чим довше кава вже витримана, тим більше деградують ароматичні речовини, і гіркота стає домінуючою. По-четверте, приготування: зменшуй температуру води до 90-94 °C, не пересушуй, не “перетягуй” час екстракції. По-п’яте, помел: не дуже дрібний, щоби не “витягнути” зайві гіркі феноли.
Якщо хочеш, можу підказати конкретні декафи, які стійкіші до гіркоти, і деякі тактики, щоб “вичавити” м’якший смак. Можеш глянути на варіанти тут: обрати каву без кофеїну на сторінці https://maudau.com.ua/category/kava/kofein=bez-kofeinu і дивитися ті, де в характеристиках зазначено метод CO₂ або Swiss Water, а також відгуки, що “не гірчить навіть через кілька днів”.

Чому безкофеїнова кава іноді гірка? 1 місяць 2 тижнів тому #400592

• Саймон
  • Саймон аватар
  • Оффлайн
  • Живу я здесь
  • Дописи: 841
Может действительно имеет смысл поменять свои вкусовые предпочтения? Я лично пью уже не первый год неспрессо капсулы и мне нравится - это кофе не горчит и действительно очень ароматное, бодрящее. Да и цены на капсулы в интернете очень даже адекватные.
Час відкриття сторінки: 0.200 секунд
Copyright © 2013. ЗДО №32 Рівне Rights Reserved.