^Нагору
logo

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

7499370
Сьогодні
Вчора
Цього тижня
Попередній тиждень
За весь час
4740
17114
62197
131726
7499370

Ваш IP: 216.73.216.64
Сьогодні: 10-09-2026
Запрошуємо, Гість
Ім'я користувача: Пароль: Запам’ятати мене
Добро пожаловать на Kunena форум!

Расскажите нам, и нашим пользователям, кто вы, что вам нравится, и почему вы стали членом этого сайта.
Мы приветствуем всех новых участников и надеемся видеть Вас много!

ТЕМА: Чи робили ви колись коктейл віскі сауер?

Чи робили ви колись коктейл віскі сауер? 1 рік 3 місяців тому #270161

• Maxim
  • Maxim аватар
  • Оффлайн
  • Живу я здесь
  • Дописи: 1456
  • Репутація: 0
Я тут вирішив влаштувати собі вечір барного експерименту вдома і хочеться почати з чогось класичного, але не надто складного. Порадили спробувати коктейль Whiskey Sour, бо, мовляв, він ідеальний для новачка: трохи кислинки, трохи солодощів, міцність помірна — все як я люблю. Але от є нюанс: я ще ніколи не міксував коктейлі, тому хотілося б зрозуміти не просто інгредієнти, а як правильно все поєднати, яку послідовність витримати, чи потрібен шейкер, як довго збивати, і головне — як не зіпсувати баланс. Підкажіть, будь ласка, на що звернути увагу, які пропорції вдалий рецепт має, і чи можна обійтися без білка в складі?
Адміністратор заборонив доступ на запис.

Чи робили ви колись коктейл віскі сауер? 1 рік 3 місяців тому #270162

• Петро111
  • Петро111 аватар
  • Оффлайн
  • Живу я здесь
  • Дописи: 764
  • Подяка отримана: 2
Ти вибрав чудовий стартовий коктейль — Whiskey Sour завжди влучає в точку, якщо зробити його правильно! Класика звучить так: 50 мл бурбону (або іншого віскі), 25 мл свіжого лимонного соку, 20 мл цукрового сиропу й один білок (але його можна й не додавати — просто буде інша текстура). Якщо маєш шейкер — ідеально, бо потрібно спочатку зробити "сухий шейк" без льоду, щоб піна від білка збилася, а потім ще раз із льодом. Без шейкера трохи складніше, але ложкою і терпінням усе можливо :) Подавати бажано в охолодженому бокалі типу олд-фешн із льодом і скибкою апельсина або вишнею зверху.

Чи робили ви колись коктейл віскі сауер? 1 рік 3 місяців тому #270163

• Maxim
  • Maxim аватар
  • Оффлайн
  • Живу я здесь
  • Дописи: 1456
Чесно кажучи, про "сухий шейк" навіть не чув — звучить як щось із хімії :) А білок — це ж звичайне куряче яйце? Не страшно додавати сире? І чи є якісь альтернативи цукровому сиропу, наприклад, мед або тростинний цукор, якщо хочеться трохи змінити смак?

Чи робили ви колись коктейл віскі сауер? 1 рік 3 місяців тому #270164

• Петро111
  • Петро111 аватар
  • Оффлайн
  • Живу я здесь
  • Дописи: 764
  • Подяка отримана: 2
Супер, що цікавишся деталями — саме так і народжуються справжні поціновувачі міксології! Так, білок — це звичайне сире яйце, але треба брати тільки свіже, якісне і бажано з надійного джерела. Якщо є сумніви — просто пропусти його. Щодо цукру — тростинний цукор або мед можуть дати цікаві нотки, але обов’язково їх розчинити до рідкого стану, інакше не змішаються. А тепер — головне! Щоб не вигадувати велосипед і не гуглити вічно, я дуже раджу перевірений сайт Bartenders. Там є чудова сторінка саме про Whiskey Sour, з усіма пропорціями https://bartenders.com.ua/whiskey-sour-cocktail/ порадами щодо техніки збивання, подачі, нюансів інгредієнтів і навіть барменськими лайфхаками.
Тож раджу зберегти собі в закладки — не раз стане в пригоді, особливо якщо плануєш відкривати для себе світ коктейлів ширше.
Останнє редагування: 1 рік 3 місяців тому від Петро111.
Час відкриття сторінки: 0.138 секунд
Copyright © 2013. ЗДО №32 Рівне Rights Reserved.